Barion Pixel
ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

I. AZ ÜGYFELEK A CANDYBAR.HU ÁLTAL FELDOLGOZOTT SZEMÉLYES ADATAINAK KATEGÓRIÁI

Az Candybar.hu felhasználja az Ön e-mail címét, telefonszámát, vezetéknevét és keresztnevét, címét a fontos információk kézbesítésének céljából is, amelyek az Ön által megrendelt szolgáltatásokkal/termékekkel kapcsolatosak, valamint a támogató kommunikációt a szerződés létrehozását megelőző, ill. követő fázisban, a kézbesitést és a kifizetés elszámolását és különböző statisztikák létrehozását, amelyek kizárólag belső használatra szolgálnak.

A jogalapot az Ön e-mail címének és telefonszámának feldolgozására a fenti célokra az Candybar jogos érdeke aziránt, hogy az Ön számára fontos információkat szolgáltasson az Ön által megrendelt szolgáltatásokról/termékekről.

Ha hozzájárulását adja az Candybar marketing információk és a hírlevél küldéséhez, az Candybar feldolgozza az Ön e-mail címét és telefonszámát marketing információk és a hírlevél küldésének céljából is, hogy informálja a különféle termékekről és szolgáltatásokról, amelyeket Önnek kínálunk. Az Ön e-mail címének e célból történő felhasználásának a jogalapja az Ön hozzájárulása. A hozzájárulását bármikor visszavonhatja a marketinges e-mailjeink alsó részében található megszüntető link segítségével.

  1. AZ CANDYBAR TÖRTÉNŐ KOMMUNIKÁCIÓ SORÁN FELHASZNÁLT SZEMÉLYES ADATOK

Amikor Ön az ügyfélszolgálatunk képviselőivel kommunikál e-mailben, telefonon, online vagy személyesen, olyan személyes adatokat rögzítünk, mint az Ön vezetékneve, keresztneve, telefonszáma és e-mail címe. Az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásaink tökéletesítése érdekében az erre vonatkozó törvények keretein belül rögzíthetjük és ellenőrizhetjük az ügyfélszolgálat képviselőivel folytatott levelezéseket, beszélgetéseket és elemezhetjük visszacsatolásaikat, amelyekett a felhasználók nyújtanak számunkra az önkéntes ügyfélvélemény-kutatások segítségével.

Ezen információkat az ügyfél- és terméktámogatás nyújtásának célja érdekében használjuk, valamint az ügyfél- és terméktámogatás minőségének és típusainak követésére, amelyet ügyfeleink számára biztosítunk. Az ilyen ilyen célokra történő információk feldolgozásának jogalapját az Candybar jog érdeke képezi, hogy minőségi ügyféltámogatást nyújtson Ön számára.

  1. AZ CANDYBAR ÁLTAL TÖRTÉNŐ SZERZŐDÉSKÖTÉS SORÁN FELDOLGOZOTT SZEMÉLYES ADATOK

ÁLTALÁNOS SZEMÉLYES ADATOK

Amennyiben Ön szolgáltatást/terméket rendel a www.Candybar.hu weboldalon keresztül, az Candybar rögzíti az Ön vezetéknevét, keresztnevét, e-mail címét, postacímét és telefonszámát.

A „Barion bankkártyás fizetés” fizetési mód választása esetén a vásárló elfogadja, hogy az üzemeltető cég által üzemeltetett elfogadóhely felhasználói adatbázisában tárolt bármely, a vásárlás során általa megadott adat átadására kerüljön a Barion Payment Zrt. (Székhely: H-1117, Budapest, Infopark sétány 1.), mint adatkezelő részére. Az adat továbbítás célja: A fizetési tranzakciók megvalósítása, felhasználók részére történő ügyfélszolgálat segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring. 
Adatok a fentieken túl nem kerülnek továbbításra harmadik személy részére. Harmadik személynek, vagy címzettnek adattovábbítás abban az esetben történik, ha ahhoz a vásárló előzetesen hozzájárul, vagy azt egyébként jogszabály írja elő.

Ezen adatkezelési tevékenység során személyes adatokat nem továbbítunk harmadik országokba, vagy nemzetközi szervezetek részére.

  1. A VÁSÁRLÓ FIÓKJÁNAK LÉTREHOZÁSA SORÁN RÖGZÍTÉSE SORÁN RÖGZÍTÉSRE KERÜLŐ SZEMÉLYES ADATOK 

Amikor létrehozza a vásárló fiókját, arra kérjük, adja meg az e-mail címét. Az Candybar rögzíti az Ön e-mail címét, mert azt Ön a jelszóval együtt a fiókjába történő bejelentkezéshez használja. Az Ön e-mail címének e célra történő feldolgozásának jogalapját az Candybar jogérdeke képezi az Ön fiókjának biztonsága érdekében.

Az Candybar az Ön e-mail címét fontos információk kézbesítésének céljára is feldolgozza az Ön termékeiről, alkalmazásairól, illetve a vásárlói fiókjáról. A jogalapot az Ön e-mail címének és nevének felhasználására a fent említett célok érdekében az Candybar jogérdeke azért, hogy fontos tudnivalókat szolgáltasson az Ön számára a biztonsággal, illetve az Ön termékeiről, alkalmazásairól, vásárlói fiókjáról vagy egyéb információkkal kapcsolatban.

Ezenfelül a vásárlói fiókon keresztül, amely tartalmazza az Ön vezeték és keresztnevét, telefonszámát és számlázási és kézbesítési címét, egyszerűbben hozhatja létre a szolgáltatások megrendeléseit a portálunkon. Ezen személyes adatok felhasználása azért történik, hogy az előszerződési folyamat gördülékenyebb legyen, tehát, hogy majd kitölthesse a megrendelőt és szerződhessen.

II. A SZEMÉLYES ADATOK CÍMZETTJEINEK KATEGÓRIÁI

Egyéb szolgáltatók

  1. Társaságunk IT szolgáltatója

Társaságunk a honlapja fenntartásához és kezeléséhez adatfeldolgozót vesz igénybe, aki az IT szolgáltatásokat (tárhelyszolgáltatás) biztosítja, és ennek keretében – a vele fennálló szerződésünk tartamáig – kezeli a honlapon megadott személyes adatokat, az általa végzett művelet a személyes adatok tárolása a szerveren.

Ezen adatfeldolgozó megnevezése a következő:
Cégnév: Rackhost Zrt.
Székhely: 6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41.)
Cégjegyzékszám:06-10-000489
Adószám:25333572-2-06

  1. Társaságunk könyvviteli szolgáltatója

A Társaságunk az adó és számviteli kötelezettségei teljesítéséhez könyvviteli szolgáltatói szerződéssel külső szolgáltatót vesz igénybe, aki kezeli a Társaságunkkal szerződés vagy kifizetői kapcsolatba levő természetes személyek személyes adatait is, a Társaságunkat terhelő adó és számviteli kötelezettségek teljesítése céljából. 
Ezen adatfeldolgozó megnevezése a következő:
Cégnév: Uni-Road Bt.
Székhely: 1148 Budapest Nagy Lajos király útja 94/C. 2/8.).
Cégjegyzékszám: 01 06 782114
Adószám: 22106881142

  1. Postai szolgáltatások, kézbesítés, csomagküldés

Ezen adatfeldolgozók Társaságunktól  megkapják a megrendelt termék  kézbesítéséhez szükséges személyes adatokat (érintett neve, címe, telefonszáma), és ennek felhasználásával kiszállítja a terméket.

Ezen szolgáltató:
Futárszolgálat
Cégnév: GLS General Logistics Systems Hungary Kft.
Székhely:2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.
Cégjegyzékszám:13-09-111755
Adószám:12369410-2-44

III. COOKIE FÁJLOK ÉS HASONLÓ TECHNOLÓGIÁK

Webhelyek

  1. Látogatói adatkezelés a Társaság honlapján

1.1 A Sütik (cookie-k)  rövid adatfájlok, melyeket a meglátogatott honlap helyez el a felhasználó számítógépén. A cookie célja, hogy az adott infokommunikációs, internetes szolgáltatást megkönnyítse, kényelmesebbé tegye. Számos fajtája létezik, de általában két nagy csoportba sorolhatóak. Az egyik az ideiglenes cookie, amelyet a honlap csak egy adott munkamenet során (pl.: egy internetes bankolás biztonsági azonosítása alatt) helyez el a felhasználó eszközén, a másik fajtája az állandó cookie (pl.: egy honlap nyelvi beállítása), amely addig a számítógépen marad, amíg a felhasználó le nem törli azt. Az Európai Bizottság irányelvei alapján cookie-kat [kivéve, ha azok az adott szolgáltatás használatához elengedhetetlenül szükségesek] csak a felhasználó engedélyével lehet a felhasználó eszközén elhelyezni.

1.2 A felhasználó hozzájárulását nem igénylő sütik esetében a honlap első látogatása során kell tájékoztatást nyújtani. Nem szükséges, hogy a sütikre vonatkozó tájékoztató teljes szövege megjelenjen a honlapon, elegendő, ha a honlap üzemeltetői röviden összefoglalják a tájékoztatás lényegét, és egy linken keresztül utalnak a teljes körű tájékoztató elérhetőségére.

1.3 A hozzájárulást igénylő sütik esetében a tájékoztatás kapcsolódhat a honlap első látogatásához is abban az esetben, ha a sütik alkalmazásával együtt járó adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik. Amennyiben a süti alkalmazására a felhasználó által kifejezetten kért funkció igénybevételéhez kapcsolódik, akkor a tájékoztatás is megjelenhet e funkció igénybevételéhez kapcsolódóan. Ebben az esetben sem szükséges az, hogy a sütikre vonatkozó tájékoztató teljes szövege megjelenjen a honlapon, elegendő egy rövid összefoglaló a tájékoztatás lényegéről, és egy linken keresztül utalás a teljes körű tájékoztató elérhetőségére.

  1. Tájékoztatás sütik (cookie) alkalmazásáról

2.1  Az általános elterjedt  internetes gyakorlatnak megfelelően Társaságunk  is használ  sütiket (cookie) a weboldalán. A cookie egy kis fájl, amely egy sor karaktert tartalmaz, és amely akkor kerül a látogató számítógépére, amikor  az egy webhelyet keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott webhelyet, a cookie-nak köszönhetően a webhely képes felismerni a látogató böngészőjét.  A cookie-k tárolhatnak felhasználói beállításokat (pl. választott nyelv) és egyéb információkat is. Többek között információt gyűjtenek a látogatóról és eszközéről, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, felhasználásra kerülhetnek pl. az online bevásárlókosarak használatakor.  A sütik általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát, elősegítik, hogy a weboldal a felhasználók számára igazi webes élményt nyújtson, és hatékony információforrást jelentsen, továbbá biztosítják a weboldal üzemeltetője részére az oldal működésének ellenőrzését, visszaélések megakadályozását és a weboldalon nyújtott szolgáltatások zavartalan és megfelelő színvonalú biztosítását.

2.2 Társaságunk honlapja a weboldal használata során a látogatóról,  illetve az  általa böngészésre használt eszközről az alábbi adatokat rögzíti és kezeli:
• az látogató által használt IP cím,
• a böngésző típusa,
• a böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői (beállított nyelv),
• látogatás időpontja,
• a meglátogatott (al)oldal, funkció vagy szolgáltatás.

2.3 A sütik használatának elfogadása, engedélyezése nem kötelező. Visszaállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld. A legtöbb böngésző ugyan alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak annak érdekében, hogy megakadályozható legyen az automatikus elfogadás és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét.

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat
• Google Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu
• Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn
• Microsoft Internet Explorer 11: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
• Microsoft Edge: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-10/edge-privacy-faq
• Safari: https://support.apple.com/hu-hu/HT201265

Mindezek mellett azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy előfordulhat, hogy bizonyos webhelyfunkciók vagy -szolgáltatások nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.

2.4 A weboldalon használt sütik önmagukban nem alkalmasak a felhasználó személyének beazonosítására.

2.5 Társaság honlapján alkalmazott sütik:

  1. Technikailag elengedhetetlenül szükségesmunkamenet (session) sütik

Ezek a sütik ahhoz szükségesek, hogy a látogatók böngészhessék a weboldalt, zökkenőmentesen és teljes körűen használhassák annak funkcióit, a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásokat, így – többek között- különösen a látogató által az adott oldalakon végzett műveletek megjegyzését egy látogatás során. Ezen sütik adatkezelésének időtartama kizárólag a látogató aktuális látogatására vonatkozik, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépéről.
A kezelt adatkör: AVChatUserId, JSESSIONID, portal_referer.
Ezen adatkezelés jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése.
Az adatkezelés célja: a honlap megfelelő működésének biztosítása.

  1. Hozzájárulást igénylő sütik:

Ezek lehetőséget biztosítanak hogy a Társaság megjegyezhesse a felhasználó honlappal kapcsolatos választásait. A látogató a szolgáltatás igénybevételét megelőzően és a szolgáltatás igénybevétele során ezen adatkezelést bármikor megtilthatja. Ezek az adatok nem kapcsolhatók össze az igénybe vevő azonosító adataival és az igénybe vevő hozzájárulása nélkül nem adhatók át harmadik személy számára.

 4.1. Használatot elősegítő sütik:
Az adatkezelés jogalapja a látogató hozzájárulása.
Az adatkezelés célja: A szolgáltatás hatékonyságának növelése, felhasználói élmény növelése, a honlap használatának kényelmesebbé tétele. Az adatkezelés időtartama 6 hónap.

4.2. Teljesítményt biztosító sütik:
Google Analytics sütik – erről itt tájékozódhat:
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Google AdWords sütik  – erről itt tájékozódhat:
https://support.google.com/adwords/answer/2407785?hl=hu

    IV. KÖZÖSSÉGI IRÁNYELVEK / ADATKEZELÉS A TÁRSASÁG FACEBOOK ÉS INSTAGRAM OLDALÁN

  1. A Társaság termékei, szolgáltatásai megismertetése, népszerűsítése céljából Facebook és Instagram oldalt tart fenn.
  2. A Társaság Facebook és Instagram oldalon felett kérdés nem minősül hivatalosan benyújtott panasznak.
  3. A Társaság Facebook és Instagram oldalán a látogatók által közzétett személyes adatokat a Társaság nem kezeli.
  4. A látogatókra a Facebook és Instagram Adatvédelmi- és Szolgáltatási Feltételei irányadók.
  5. Jogellenes, vagy sértő tartalom publikálása esetén a Társaság előzetes értesítés nélkül kizárhatja az érintettet a tagok közül, vagy törölheti hozzászólását.
  6. A Társaság nem felel a Facebook és Instagram felhasználók által közzétett jogszabályt sértő adattartalmakért, hozzászólásokért. A Társaság nem felelsemmilyen, a Facebook működéséből adódó hibáért, üzemzavarért vagy a rendszer működésének megváltoztatásából fakadó problémáért.

V. SZEMÉLYES ADATOK MEGŐRZÉSE

Az Ön személyes adatait mindaddig megőrizzük, amíg tart az Ön egedélye, amíg érdekünkben áll azok megőrzése, vagy ameddig az erre vonatkozó jogszabály ezt lehetővé teszi. Az előre megállapított retenciós idő elteltével az Ön személyes adatait töröljük.

Lentebb található az Ön jogainak a leírása arról, hogy milyen módon tudja az adatokat törölni. E területtel kapcsolatos kérdésekben forduljon hozzánk az candybar@candybar.hu e-mail címre küldött levelében, ahol az Ön kérdéseit a személyes adatvédelemmel kapcsolatban jegyezzük és az érvényes jogszabály által előírt időintervallumon belül megválaszoljuk.

Amennyiben a kapott válasszal nem elégedett és attól tart, hogy nem megfelelő módon kezeljük az Ön személyes adatait, akkor kérem forduljon az illetékes ellenőrző szervhez, amely a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, elérhető az alábbi weboldalon: https://www.naih.hu/general-information.html

VI. AZ ÖN JOGAI

Az általános rendelet értelmében, amely a személyes adatvédelemre vonatkozik jogában áll kikérni az Candybar-től annak a leírását, miként viszonyulnak a személyes adatokhoz, illetve élhet a következő jogokkal:

  1. Megtudhatja, hogy az Candybar felhasználja e az Ön személyes adatait és amennyiben igen, akkor melyek is ezek az adatok és milyen okkal használja őket.
  2. Jog a személyes adatok módosítására – ilyen módon meg tudja változtatni a hibás és ki tudja egészíteni a hiányos információkat, amelyekkel Önről rendelkeznek.
  3. Jog a személyes adatok törlésére – lehetővé teszi, hogy kérje a személyes adatainak a törlését, amennyiben nincsen ok arra, hogy azokat tovább jegyezzük.
  4. Jog az adatok áthelyezésére – lehetősége van arra, hogy személyes adatait elektronikus vagy strukturált formában az Candybar-tól más szubjektumhoz helyezze.
  5. Jog a személyes adatok felhasználásának a korlátozására – kérelmezheti a személyes adatai feldolgozásának egy időre történő leállítását, például ha azt szeretné, hogy igazoljuk azok pontosságát, vagy az okát azok felhasználására.
  6. Jog az ellenkezésre a személyes adatok felhasználására – jogában áll ellenkezni, amennyiben a személyes adatok felhasználása ugyan megkerülhetetlen az operátor vagy a harmadik fél érdekében, azonban ezen felülkerekednek a személyes adatvédelmet kérő érintett személy érdekei vagy jogai, főként ha gyerek személyét érinti. Abban az esetben is ellenvetéseket fogalmazhat meg, amennyiben személyes adatai egyenesen marketing célokra lettek felhasználva, azon tények esetében, hogy az a döntés vonatkozik Önre, miszerint kizárólag automatizált adatfeldolgozás történt, profilalkotással együttesen.
  7. Jog a beleegyezés visszavonására – amennyiben az Ön jóváhagyásával kezeljük az Ön személyes adatait jogában áll ezt a jóváhagyást bármikor visszavonni.
  8. Jog a panasztételre a felügyelő szervnél – a személyes adatvédelem felügyelő szerve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, amelyhez fordulhatnak, amennyiben azt gondolják, hogy az Ön személyes adatai nem az érvényes jogszabályoknak megfelelően kerültek feldolgozásra.

 

Jelen Adatkezelési tájékoztató létrejötte: 2020.03.01

A honlap cookie-kat használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás